De stichting als estate planner.

Direct Contact

038 853 14 00

Of vul hier uw telefoonnummer in. Wij bellen binnen twee werkdagen terug.


Ondernemers en ex ondernemers beschikken over een behoorlijk vermogen. Een vermogen wat door hard werken vergaard is en waarover op verschillende manieren belasting betaald is en wordt. Bij overlijden wordt dat vermogen opnieuw belast met erfbelasting.  Logisch dat veel ondernemers en ex - ondernemers zich afvragen wat daaraan gedaan kan worden.


Countus Estateplanning.

Voor ondernemers is het belangrijk om te weten dat voor de vererving van ondernemingsvermogen er omvangrijke fiscale voordelen zijn te behalen.  Maar u dient dan wel te zorgen voor een goed ondernemerstestament waarbij dat ondernemingsvermogen op de juiste manier aan de juiste persoon wordt toebedeeld. De estateplanners van Countus zijn zeer ervaren in de advisering hierover.
Het testament en de huwelijksvoorwaarden zijn verder heel belangrijk voor de hoogte van de verschuldigde erfbelasting tevens is er een grote variatie aan technieken waarmee de erfbelasting verminderd kan worden. De estateplanners van Countus Nalatenschapsbeheer hebben veelal een notariële achtergrond en kunnen u hierin adviseren, hierbij maken zij gebruik van berekeningsprogramma’s die dit ook voor u inzichtelijk maken.
Verder kan het verstandig zijn tijdens het leven al schenkingen te doen. Hiervoor gelden jaarlijkse vrijstellingen die benut kunnen worden om erfbelasting te besparen. De schenkingen kunnen op verschillende manieren plaatsvinden, in contanten of tegen een schuldigerkenning wel moeten hierbij de fiscale spelregels goed in acht worden genomen. Een schenkingsplan helpt u om gedurende een langere periode gebruik te maken van de vrijstellingen.

Wilt u meer weten over de dienstverlening van Countus Estateplanning neem dan contact op via uw contactpersoon, heeft u die nog niet maak dan kennis via info@nalatenschapsbeheer.nl